ШИЛЕГОВ ЗГРМЕ ОД ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ: Во Скопје 4 булевари се граделе истовремено само два пати, после земјотресот и денес. АСНОМ, Босна и Херцеговина, Никола Карев и Христијан Тодоровски Карпош денес се реалност која никој не може да ја избрише

Во Скопје 4 булевари се граделе истовремено само два пати, после земјотресот и денес. АСНОМ, Босна и Херцеговина, Никола Карев и Христијан Тодоровски Карпош денес се реалност која никој не може да ја избрише. Минатата година реконструиравме и градевме вкупно 21 улица. Ја нарековме Градежна офанзива бидејќи на толку сообраќајници во една сезона се работело повторно само 2 пати, по земјотресот и денес.

Денес во Скопје за прв пат после повеќе децении се градат два нови мостови истовремено.

Трамвај во Скопје ни ветуваа повеќе од 40 години. Почнаа со собирање на самопридонес, а најдалеку стигнаа до проект за трамвај со траса од Ново Лисиче до Народна банка. БРТ системот на брз автобуски превоз на Скопје мора станува реалност. За 3 години од сега ќе го имаме и првиот патник. Скопје е првиот град во регионот рамо до рамо со европските престолнини го воведува овој систем.

На 17 октомври заокружете го бројот 12 ЗА ПОБЕДА ВО ПРВ КРУГ, ЗА НАЈДОБРОТО ЗА СКОПЈЕ. Нека победи НАЈДОБРОТО, нека победи СКОПЈЕ!

#ЧекорПоЧекор #СкопјеЕднаПоинакваПриказна #Најдоброто