ШОКАНТНО – БЕЗДУШНИ ПРОФИТЕРИ: ЕВЕ КОЈ МУ ЈА ДЕРЕ КОЖАТА НА НАРОДОТ СРЕДЕ ПАНДЕМИЈА – АВИЦЕНА, БИОТЕК, ЖАН МИТРЕВ И СИСТИНА СИТЕ ПРИЈАВИЛЕ ПРОФИТИ НАД 5 МИЛИОНА ЕВРА ЗА ЛАНСКАТА ГОДИНА!!!

Наместо човечка солидарност, газдите на лабораториите Авицена, Биотек, Жан Митрев и Систина профитираа врз маката на народот во среде пандемија кога стотици илјади имаат проблем со тоа како да преживеат.

Доцнат плати, се гаснат бизниси, рипаат цени за живот и наместо овие газди да ги намалат цените за анализите тие со големи маржи на тестовите успеаја да намлатат големи профити.

На листата на 100 најпрофитабилни фирми во земјава, овие лаборатории со по само 100 вработени се наоѓаат меѓу рудници, телекоми и ланци намаркети и ланци на бензиски пумпи кои вработуваат илјадници вработени.

Листата може да ја погледнете овде.

Оваа листа е за 2020-та каде они намлатиле по 5 милиона евра профити, а оваа година ги чека исто толкав успех ако не и поголем.

Да се нема толку осет за народот и да се искористи ваква светска криза за бесрамно богатење, тоа е класична македонска работа, каде немаме како општество едни за други чувство за емпатија и солидарност. Срам да им е на овие газди.

sunwin

sunwin apk

sunwin web sunwin club sunwin apk

sunwin apk game sunwin tải sunwin

sunwin