Што правел Мицкоски кога ЕПП донесе Резолуција со ставовите на Бугарија, праша СДСМ

Зошто Мицкоски не ги бранел државните интереси во ЕПП и дозволи Резолуција со ставовите на Бугарија, праша СДСМ.

„Европската народна партија (ЕПП) на Конгресот усвои резолуција со која го поддржува отворањето на преговорите со ЕУ но истовремено ги поддржува ставовите на Бугарија. Таков е делот од усвоената резолуција во којшто се наведува дека Северна Македонија не ги почнала преговорите со ЕУ затоа што „не беа постигнати опипливи резултати во однос на спроведувањето на билатералните договори со Бугарија.“ Оваа формулација е директна поткрепа на ставовите на Бугарија. Што правел Христијан Мицкоски додека се зборувало за овој дел од Резолуцијата?, прашаа од СДСМ.

sunwin apk game bài sunwin sunwin

sunwin

sun win

tải sunwin apk game sunwin sunwin web

sunwin.apk mới nhất