Димче Шипинкаровски: Струга ќе биде 365 дена туристичка дестинација не само 40

На денешната граѓанска трибина Најдоброто за мојата општина кандидатот за градоначалник на СДСМ и коалицијата Димче Шипинкаровски порача дека неговата желба е да ја види Општина Струга уште поубава, уште покосмополитска, уште пообединета во различностите што Струга ја прават особено автентична и привлечна и, секако, уште поотворена за туристите од цела Европа и целиот свет.

Тој пред стружани ги презентираше и петте клучни проекти за Струга за кои вети дека ќе ги искотисти сите капацитети и ќе ги реши проблемите на стружани и стружанки бидејќи Струга го заслужува Најдоброто.

Промена на дотраената водоводна и канализациска мрежа, како и изградба на нова во руралните населени места, реконструкција на градскиот пазар, како и зградба на Градска марина и уредување на речното корито на реката Црн Дрим со цел развој на туризмот преку целата година.

Кандидатот за градоначалник од редовите на СДСМ и коалицијата ги повика стружани на обединување и сите заедно да го одберат бројот 12, за Најдоброто, за просперитетна Струга која ќе нуди можности за сите.

tải sunwin

sun win

sun win

sunwin apk tải sunwin apk sunwin.apk mới nhất

sun win