Спасовски до ВМРО-ДПМНЕ: Погледнете го Зијадин Села кога ќе седне до вас и потсетете се

Кога се говори за лична одговорност, јас можам лична одговорност да имам во тој момент ако се случуваат криминални активности, а јас не покренувам постапка. Па ако имате фалсификување на пасоши и лични карти – а да не повикате на одговорност за таа работа, рече министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски во својата реплика пред пратениците на собраниската седница за интерпелација за неговата раборта.

– Ние имаме уапсени луѓе и поднесени кривични пријави! Можам да одговарам доколку ги гледаме, а не ги апсиме оние коишто шверцуваат дрога, оружје, мигранти итн. Можам да одговарам, исто така, ако не ги користам парите на даночните обврзници, така како што вие сте пропишале во Буџетот, како Собрание, а не ги подобруваме условите за работа и сл. Значи, ако треба да се одговара, треба да се понесе одговорност во моменти кога навистина од некаков намерен, па дури и ненамерен пропуст вие тоа го правите. Меѓутоа, сметам дека никако не може да се сноси одговорност ако за нешто преземате мерки! И, впрочем, она што го споменувате, и за Специјалното јавно обвинителство и сите овие кривични пријави, сѐ она што се случува и сѐ она за кое што сме се бореле, е сработено од истражители од МВР. Сите овие истраги до една кои што се направени, кога ретко кој можеше во тој момент да се прикаже дека е член на опозицијата, јас со мојот тим бевме во Министерството за внатрешни работи, тони и тони хартија предадовме во Обвинителство за тие многубројни предмети коишто ги водеше СЈО. Тоа време на неказнивост, па макар и на полициски службеници – помина! Тоа време е поминато, а еве само неколку факти – истакна Спасовски.

Тој покажаи фотографии од собраниската говорница, нагласувајќи дека на нив е човекот кој како вработен во МВР на снимка се гледал како шмрка кокаин, а седел со претседателот на ВМРО во Прилеп.

– Тоа е истиот оној со којшто заедно ја поднесовте интерпелацијата….или седи заедно со бившиот градоначалник на Прилеп. Е тоа е неказнивост! И непринципиелност! Да се гласа, да се поднесува интерпелација заедно со оние луѓе коишто ја направија оваа слика во Собранието на 27 април?! Кога ќе говорите за принципиелност, погледнете го Зијадин Села кога ќе седне до вас, и тогаш можеме да зборуваме за принципиелност во однос на настаните – порача Спасовски.

Link with us
Game bài đổi thưởng