СПАСОВСКИ: На маргините на Конференцијата во Виена, се сретнав со канцеларот на Република Австрија, Карл Нехамер, мој поранешен колега, австриски Сојузен министер за внатрешни работи (2020-2021)

Соработката меѓу нашите две министерства беше и продолжува да биде плодна и продуктивна, особено по стапувањето на сила на Договорот за полициска соработка меѓу двете Влади.

Имено, канцеларот Нехамер, за време на својот мандат како МВР оствари посета на ??, во чиишто рамки заедно ја посетивме нашата јужна граница, Граничниот премин „Богородица“, како и полициските службеници на австрискиот полициски контингент во земјава, кои учествуваат во заедничките операции со нашите полициски службеници, долж граничната линија со Република Грција.

Ја користам оваа прилика да упатам посебна благодарност до канцеларот Нехамер, за континуираната поддршка и за особено значајните заложби преку Сојузното министерство за внатрешни работи на Република Австрија за спроведување на иницијативата за „Заедничка координативна платформа“, со која се промовира и ефектуира подобра координација на мерките против илегалната миграција долж Источномедитеранската рута.

tải sunwin

game bài sunwin sunwin tài xỉu sunwin.apk mới nhất

game bài sunwin sunwin tài xỉu sunwin

sunwin club sunwin club tải sunwin

sunwin.apk mới nhất tải sunwin apk tải sunwin