Средба на претседателот Пендаровски со Сојузот на Македонците со исламска религија

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими претседателот на Сојузот на Македонците со исламска религија, Љатиф Пајкоски, почесениот претседател Исмаил Бојда и Амир Абдулаи, член на СМИР.

На средбата, претседателот Пендаровски беше информиран за положбата и состојбата на Македонците со исламска религија, како и за досегашните и претстојните активности на Сојузот.

Претставниците на Сојузот го запознаа претседателот со предизвиците со кои се соочуваат во зачувувањето на своите специфични културолошки особености, и го посочија проблемот на нивна недоволна застапеност во институциите.

Претседателот Пендаровски изрази поддршка за напорите на Сојузот во застапување на нивните права и интереси, презентација и афирмација на специфичните традиции, обичаи и фолклор на Македонците со исламска религија.

Link with us
  • sunwin danh bai số điện thoại hỗ trợ sunwin sun win
  • tải go88 go88 bet game online go88
  • tải sunwin sunwin phien ban cu sunwin bị sập
Game bài đổi thưởng