ПЕНДАРОВСКИ И ПРВАТА ДАМА БЕТИ ПОСЕТИЈА ИЗЛОЖБА ЗА ЛГБТИ ПРАВАТА: Да ги почитуваме различностите!

Вечерва посетивме две изложби во Музеј на современата уметност Скопје / Museum of Contemporary Art Skopje. Првата – Биенале на млади уметници, втората – во рамки на Викендот на гордоста.

Целта на меѓународното биенале „Страст за лутање“ е да создава простор преку кој ќе ги претстави новите уметнички насоки на генерацијата уметници и куратори кои надоаѓаат.

„НАСТРАНО ЗАЕДНИЧКО: Политики на пријателство, љубов и афекти“ е насловот на втората изложба. Да ги почитуваме различ… See More
— at Музеј на современа уметност / Museum оf Contemporary Art.

Link with us
Game bài đổi thưởng