Сугарески: По поразот ги напуштам партиските функции. Останувам социјалдемократ

По поразот на локалните избори за градоначалник на Прилеп, Горан Сугаревски поднесе оставка од функцијата претседател и член на Надзорниот одбор на СДСМ. Сугарески својата оставка ја објави на Фејсбук профилот.

Во знак на морална одговорност за неуспехот на локалните избори, како на локално така и на централно ниво, поднесувам оставка од функцијата претседател и член на Надзорниот одбор на СДСМ, пишува Сугарески на својот Фејсбук профил.Тој вели дека извршувањето високи партиски и државни функции, покрај другото подразбира и одговорност кон граѓаните и членовите на нашата партија.– Во таа насока, оставката претставува мој придонес за што побрза консолидација на партијата и што поскоро враќање на победничките патеки, додава Сугарески.

tải sunwin

sun win

sunwin web game bài sunwin game sunwin

tải sunwin sunwin web game bài sunwin

game sunwin sunwin game sunwin