ТЕМЕЛКОВСКИ: Грижата и поткрепата на родовата еднаквост е застапена во активностите на Кисела Вода

Родовата еднаквост и родово сензитивни политики се дел од секојдневието на општините

? Се заблагодарувам на #НДИ #NDI за поканата и можноста да учествувам на работилницата и да ги споделам своите размислувања но и да се запознам за нови меѓународни практики за спроведување на родовата рамноправност во политиките и активностите на општината.
➡️ Мора да гарантираме спроведување на родово сензитивни политики и подеднаква грижа за имплементирање на родово сензитивни активности и проекти во општината.

➡️ Секој проект и активност има различно влијание врз благосотојбата на мажите или жените. Грижата и поткрепата на родовата еднаквост е застапена во активностите на Кисела Вода.

#јасакамкиселавода

sunwin club

game sunwin game bài sunwin sunwin web

sunwin apk

sunwin club

tải sunwin