ТЕМЕЛКОВСКИ: Заедно со претседателот на Советот на Општината Дарио Шимиќ, и со градоначалникот на Општина Бутел Велимир Смилевски бевме во службена посета во Општина Одемиш, Република Турција

На средбата со градоначалникот на Одемиш, Мехмед Ериш кој е со македонско потекло беа поставени темелите на културните и економските мостови и новите области на соработка.

На средбата гостите беа запознаени со активностите на Одемиш, која располага со една од најплодните почви во Турција што дава предност за органско производство, а тоа придонесува за развојот на еко-туризмот во последните неколку години.

При посетата беше промовирано она што Одемиш го произведува и успешно го работи, а тоа се областите за производство на украсни растенија и садници, индустријата за млечни производи како и туристичките убавини во областа.

Link with us
Game bài đổi thưởng
    Tao không top thì mày khỏi top brezzr lêu lêu mãi yêu ^^ Còn coppy thì link seo vẫn con 日本妈妈 ahihih