ТЕУТА АРИФИ: Почна асфалтирањето на патот кон Шипковица!

Денес започнаа работите за санација на регионалниот пат од свиокот на патот кон Попова Шапка до внатрешноста на селото Шипковица! ?

Асфалтирање на патот во должина од 3 километри се врши во рамките на програмата на ЈП „Државни патишта“ за регионални патишта, додека реализацијата на работите е од
ЈП „ Македонија пат “!

Санацијата на овој пат е по долгогодишно барање и потреба на жителите на Шипковица и на останатите планински села во тој дел на општината , додека општина Тетово интервенираше за неколку општински работи, како што е бекатонизацијата на патот до ОУ „Реџеп Вока“ на површина од 600м2! ✅

#ГрадимеИднина!

Link with us
Game bài đổi thưởng