„Тигрите“ во акција на дожд (ФОТО)

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски ги пофали припадниците на единицата “Тигар“ кои денес имаа вежба. „Денешнава показна вежба на нашата Специјална антитерористичка единица „Тигар“, како круна на завршената речиси едномесечна обука што ја спроведоа експерти припадници на италијанските карабинери, е дополнителен доказ за решеноста на Министерството да истрае во својата визија за институција што навистина ќе биде непробоен бедем за сите прекршители на законите за сите закани по безбедноста на граѓаните и државата“, вели Спасовски на неговиот Фејсбук профил.

„Заедно со нашите партнери од ЕУ, како и со користењето на низата конкретни механизми за помош и поддршка на Унијата, Министерството за внатрешни работи постојано работи на севкупното институционално зајакнување на сите организациони сегменти подеднакво имајќи на ум една иста цел: структуирајќи полиција која што ќе биде во служба на безбедноста и на сигурноста на граѓаните и на општеството, објави Спасовски.

Обуката е спроведена од италијанската Специјална единица за интервенции (ГИС) за „Зајакнување на капацитетите за превенција/спречување на насилен екстремизам и борба против тероризам”, во рамки на проектот ИПА 2016 – „Јакнење на координативните капацитети за превенција и борба против насилен екстремизам и тероризам”.

sunwin.apk mới nhất sunwin web sunwin.apk mới nhất

tải sunwin game sunwin sunwin apk

game sunwin sunwin tài xỉu sunwin apk

sun win

tải sunwin