Успешната приказна продолжува: Сашо Тасевски со нов мандат за директор на полицијата

Владата на Република Северна Македонија на вчерашната седница го именуваше м-р Сашо Тасевски за директор на Бирото за јавна безбедност при Министерството за внатрешни работи, кој и досега ја извршуваше оваа должност.

Тасевски за прв пат со одлука на Влада беше назначен за директор на Биро за јавна безбедност на 22.08.2018 година. Во периодот од досегашното повеќе од три годишно извршување на функцијата, полицијата бележи успешни резултати.

Криминалитетот постојано се намалува, а расте довербата на граѓаните во македонската полиција. Сашо Тасевски е магистар по криминалистика и криминологија на Факултетот за безбедност во Скопје и докторант.

tải sunwin

tải sunwin apk

sunwin web sunwin web game sunwin

sun win

game sunwin