УТРЕ, ПОНЕДЕЛНИК, 16-ТИ МАЈ, МВР ЌЕ ВЕЖБА ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА АМЕРИКАНСКА АМБАСАДА, УЛИЦИТЕ ОКОЛУ КАЛЕТО ЌЕ БИДАТ ЗАТВОРЕНИ ОД 9.30 ДО 12 ЧАСОТ

Известување за посебен режим на сообраќај во Скопје на 16 мај (понеделник)

На 16.05.2022 година (понеделник), во периодот од 09.30 до 12.00 часот, од страна на Министерството за внатрешни работи, во координација со Амбасадата на САД, ќе се спроведе оперативно-тактичка вежба, при што за сообраќај ќе бидат затворени ул.„Лазар Личеновски“, ул.„Самоилова“ и бул.„Никола Карев“, на потегот од ул.„Македонско-косовска бригада“ до ул.„8 Септември“ во Скопје.

Од тие причини Одделението за безбедност на патниот сообраќај ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот на горенаведените сообраќајници, а сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници.

За таа цел МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници по сообраќајниците каде што ќе се одвива вежбата.

sun win

sunwin club sunwin.apk mới nhất tải sunwin apk

tải sunwin

sunwin

tải sunwin