ВИЦЕ ПРЕМИЕРОТ ЗА ЕКОНОМИЈА БИТИЌИ НА СРЕДБА СО ЛОКАЛНАТА БИЗНИС ЗАЕДНИЦА ОД ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА

Во текот на вчерашниот ден заедно со заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, и со претседателот на Советот на стопанственици од Кисела Вода, Борис Хрисафов, кој е главен извршен директор на Цементарница УСЈЕ АД, на шесттата седница на Советот на стопанственици со бизнис заедницата од општина Кисела Вода дискутиравме на теми кои можат да го подобрат нејзиното работење.

?Заменикот на Претседателот на Владата, Фатмир Битиќи не информираше за актуелната економска состојба во државата, за преземените мерки од страна на Владата, кои имаат за цел подобрување на бизнис климата. Битиќи детално не информираше за новите пакет економски мерки за ревитализација на економијата во услови на пандемија, за пакетот економски мерки кои се резултат на она што бизнис заедницата го истакнува како своја потреба. Во своето излагање, заменикот на Претседателот на Владата, посебно се задржа на поволните кредитни линии кои Владата ги обезбедува, како и на олеснување на процедурите до истите, наведувајќи го примерот за нова кредитна линија наменета за стопанството, а обезбедена од Владата преку Европската банка за обнова и развој.

?На состанокот, претставниците на бизнис секторот на нивните прашања ги добија сите потребни одговори, а имаа и можност пред заменикот на Претседателот на Владата, Фатмир Битиќи да даваат предлози за ублажување на економските последици кои се настанати поради пандемијата со вирусот Ковид 19.

?Ќе продолжиме да соработуваме со бизнис заедницата, и воедно и благодарам за опшествената одговорност која досега ја имаа покажано во општина Кисела Вода.
?За одржувањето на седницата во дворот на компанијата Цементарница УСЈЕ АД, голема благодарност до нејзниот главен извршен директор, Борис Хрисафов.

sun win

sunwin sunwin web sunwin tài xỉu

tải sunwin apk sunwin apk sunwin web

sunwin

sunwin tài xỉu sunwin.apk mới nhất sunwin club