(ВИДЕО) БРАВО ШИЛЕГОВ – ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА БУЛЕВАРОТ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА КОЈ СО ШИРИНА ОД 40 МЕТРА И 6 ЛЕНТИ И ПЕШАЧКИ И ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ Е ВИСТИНСКО СООБРАЌАЈНО РЕМЕК ДЕЛО!

Долго време вториот дел од некогашната улица Босна и Херцеговина беше сообраќајно тесно грло кое го оневозможуваше непречениот проток на возила во северниот дел од градот, резултирајќи со секојдневни метежи и долги колони од автомобили.

Денес, таа е улица е новопроектиран булевар Босна и Херцеговина што претставува дел од секундарниот северен прстен, протегајќи се од крстосницата со улицата Македонско-косовска бригада до крстосницата со булеварот Христијан Тодоровски Карпош.

Со должина од околу 1700 метри, широчина од 40 метри, 6 коловозни ленти, како и пешачки и велосипедски патеки од двете страни, булеварот Босна и Херцеговина е само уште едно од новите модерни европски сообраќајни солуции кои чекор по чекор го доближуваат Скопје до современа и паметна метропола.

#ЧекорПоЧекор #СкопјеЕднаПоинакваПриказна

game gái nhảy rikvip tải rikvip tải rikvip cho iphone

https://os.mbed.com/users/taigo88is/

gamego88 go88 go go 88