(ВИДЕО) ГОРАН ТОДОРОВ: Покрај изградбата на регионален откупен центар, Општина Кавадарци на лозарите ќе им субвенционира, до 70 проценти купувањето на опрема за заштита од град на индивидуални земјоделци и физички лица

Со изградбата на овој регионален центар лозарите ќе можат да го продаваат своето грозје, на купувачи пред се од странство, односно на оние од регионот, меѓутоа и на домашни купувачи и винарии.
На овој регионален откупен центар ќе се привлечат купувачи од регионот, да доаѓаат и да го купуваат грозјето, да се зголеми побарувачката за грозје, а со тоа да се реши проблемот
со откупот и ниските цени.

Покрај изградбата на овој регионален откупен центар, Општина Кавадарци на лозарите ќе им субвенционира, до 70 проценти купувањето на опрема за заштита од град на индивидуални земјоделци и физички лица.

Ова мерка има за цел заштита на родот од одредени временски непогоди и обезбедување на сигурен и стабилен приход на лозарите.
Лозарите исто така се соочуваат со лоши и непристапни патишта до нивните земјоделски површини. За таа цел ние ќе извршиме тампонирање, санација и редовно одржување на
сите патишта кои водат до земјоделски површини.

Ќе ја вратиме падарската служба, со падари за секој регион каде што има земјоделски земјишта.
Со ова земјоделците добиваат заштитита и намален ризик од кражба на нивните земјоделски површини, производи, полски куќи.

#НајдобротоЗаКавадарци

tải sunwin

sunwin

tải sunwin sunwin apk sunwin.apk mới nhất

tải sunwin apk tải sunwin apk sunwin club

sun win