(ВИДЕО) ИСТО КАКО СО БОЈКО ПРЕД НЕКОЛКУ ГОДИНИ, НИ ТРАГА НИ ГЛАС ОД ПАТРИОТОТ МИЦКОВСКИ НА СРЕДБАТА СО ПЕТКОВ, МАЦА ПОЈЕЛА ЈЕЗИК

Денес Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ проф-др Христијан Мицкоски во седиштето на ВМРО-ДПМНЕ имаше средба со премиерот на Република Бугарија, Кирил Петков.

На средбата се разговараше за актуелните состојби врзани за односите на двете земји.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски се задржа на истите позиции кои се и претходно јавно познати.

Она што беше посочено е потребата за градење на доверба, отворени односи и поврзување на теми и области каде е можна меѓусебна соработка и заеднички бенефит за граѓаните од двете држави.

Беше посочена потребата за соработка на темите кои ќе обезбедат иднина, инвестиции во образованието, науката, коридорот 8 и други проекти важни за двете земји.

Наместо блокади, потребни се мостови, отворени односи и взаемно почитување, посочи Мицкоски.

Оваа средба потсетува на онаа пред неколку години меѓу Мицковски и Борисов во Софија

sun win

sun win

tải sunwin

game bài sunwin

sunwin.apk mới nhất sunwin web game sunwin