(ВИДЕО) ПОГЛЕДНЕТЕ КАКОВ ГРАНДИОЗЕН МОСТ НА ВАРДАР ГРАДИ ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ ВО АЕРОДРОМ

За градскиот сообраќај да може да функционира уште полесно и поефикасно, во полн ек е изградбата на мостот „Михајло Апостолски”, лоциран на бул. „АСНОМ“.

Со шест коловозни ленти и нови автобуски линии, овој мост ги следи сите стандарди и претставува модерно решение со кое сообраќајот меѓу општините Центар, Гази Баба и Аеродром ќе циркулира уште побрзо, растеретувајќи го сообраќајот во овој дел од градот.

Дополнително, за пешаците се предвидени и нови пешачки како и велосипедски патеки, а целосната изградба на мостот се очекува да заврши во јули 2021 година.

Линк до видео од градбата, овде.

sun win

sunwin apk

tải sunwin apk sunwin web sunwin

tải sunwin

sunwin web sunwin club game sunwin