(ВИДЕО) ШИЛЕГОВ: РЕФОРМИ МОРА ДА ИМА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО, НИКОЈ НЕМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ РАБОТА, ДА ЈА ИЗВАДИМЕ ПОЛИТИКАТА ОД ОБРАЗОВАНИЕТО, ЗАЕДНО ДА СТИГНЕМЕ ДО ОПТИМАЛНИОТ СИСТЕМ

Процесот на реформи во образованието треба да се одвива континуирано, но и да ги вклучува сите релевантни актери во образовниот процес – учениците, родителите и професорите, па се до институциите во чија надлежност е организирањето на наставата. Оттука е потребата да се организира една ваква дискусија каде ќе се разменат мислења и искуства од праксата меѓу Министерството за образование и единиците на локалната самоуправа како институции во чија надлежност е организацијата на наставниот процес. Се согласивме околу неопходноста на реформите, но и околу инклузивноста на овој процес изразена преку подготвеноста да се сослушаат внимателно сите засегнати страни со цел да дојдеме до квалитетни и одржливи решенија.

Link with us
Game bài đổi thưởng