(ВИДЕО) Шилегов ја честиташе победата на Арсовска, Заев поднесе оставка од позицијата премиер и претседател на СДСМ

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев. најави дека ќе поднесе оставка на функцијата премиер.

ИМ ја честитам победата на политичките опоненти и соопштувам дека ја преземам одговорноста врз себе и поднесувам оставка од функцијата премиер и председател на СДСМ

Заев додаде дека е убеден дека не треба ново парламентарно мнозинство а тој ке остане се додека не се формира нова прогресивна влада