(ВИДЕО) ЗАЕВ: СÈ ДОДЕКА ПОСТОЈАТ МАКЕДОНЦИТЕ, ЌЕ ПОСТОИ И МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

„Сè дури постои македонскиот јазик, ќе постојат и Македонците, сè додека постојат Македонците, ќе постои и македонскиот јазик“ рече премиерот Зоран Заев на Меѓународната научна конференција „Македонскиот јазик – извор на научни истражувања (дома и надвор)”.

„Нашиот јазик е нашиот идентитет. Токму затоа Владата го прогласи 5 мај за Ден на македонскиот јазик. Македонскиот јазик како рамноправен со сите светски јазици се користи слободно секаде низ целиот свет. Посебноста на македонскиот јазик е впишана во личната карта на нашата држава“ – изјави Заев.

tải sunwin

sun win

tải sunwin

game bài sunwin game bài sunwin sunwin web

sunwin