Влада: АEK да најде начин Спорт Клуб и Арена Спорт да се емитуваат на албански и македонски јазик

Владата и предложи на Агенцијата за електронски комуникации како надлежно тело да формира работна група со релевантни институции и да се најде начин спортските канали како Спорт Клуб и Арена Спорт кои се регистрирани во нашата земја да емитуваат на македонски и албански јазик, објави ТВ21.

Агенцијата за електронски комуникации мора да ја извести Владата за оваа можност во рок од 3 месеци.

Оваа одлука била објавена од Владата по разгледувањето и одобрувањето на информациите за регулирање на јазичното покривање на официјален јазик на спортски канали што се реемитуваат на територијата на Северна Македонија преку јавни комуникациски мрежи.

Link with us
Game bài đổi thưởng