ВМРО ДПМНЕ ПРЕД НОВИ ИСКУШЕНИЈА – Ќе се проверува имотот на сегашни, но и на поранешни функционери!

Ljupcho Nikolovski

Ќе се проверува имотот на сегашни, но и на поранешни функционери! Со тоа се отвара патот за конфискација на нелегално стекнат имот!

За прв пат со Законот за потекло на имот, испитуваме како одредено лице го стекнало имотот и капиталот, во случај кога постои сомневање дека ги надминува своите редовни оданочени приходи.

Со Законот се проверува и имотот на поранешните функционери, бидејќи честопати избраните и именувани функционери имотот стекнат за време на мандатот го ставаат на туѓо име, член од семејството или пријател, а по завршувањето на мандатот го впишуваат на свое име.

Со Законот за потекло на имот се овозможува да се испита имотот на сите функционери чии имотни листови значително се зголемуваат за време на мандатот.

Секој мора да докаже на кој начин го стекнал имотот! Со овие системски реформи го контролираме капиталот, отвораме пат за конфискација на нелегално стекнат имот, спречуваме оштетување на буџетот и богатење врз грбот на граѓаните!

#ЗаконЗаПотеклоНаИмот
#ПланЗаБорбаПротивКорупција

Link with us
  • go88 gg go88
  • số điện thoại sunwin sun win trang web sunwin
  • go88 live go88
Game bài đổi thưởng