ВМРО-Народна партија ја поздравува одлуката на Српската православна црква со која се препорачува Македонската православна црква – Охридска архиепископија да добие автокефален статус

ВМРО-Народна партија се надева дека ова е вистинскиот пат преку кој ќе го добиеме и финалниот чин, а тоа е томос од Вселенскиот патријарх Вартоломеј за потполна автокефалност на Македонската православна црква – Охридска архиепископија.

Веруваме дека ова ќе биде последниот чин после кој ќе можеме да си ја честитаме автокефалноста и сите заеднички да се радуваме.

sunwin club tải sunwin sunwin club

sunwin game bài sunwin tải sunwin apk

sunwin

sun win

tải sunwin