АД ЕСМ: Во ХЕЦ „Тиквеш“ во тек е тестирање на функционалностите на новата релејна заштита

Во рамките на проектот на АД МЕПСО во соработка со АД ЕСМ за инсталација на нови системи на релејна заштита на четири големи хидроелектрани, стручен тим неуморно работи на проверка на перформансите на новата опрема.

Станува збор за второ од предвидените четири теренски тестирања на релејната заштита, од најнова генерација, монтирана и инсталирана во четири големи хидроцентрали. Нови системи за релејна заштита, покрај „Глобочица “ и „Тиквеш“ добија уште и хидроцентралите „Шпилје“ и „Вруток“, каде тестирањата ќе се одвиваат во наредниот период.

Реализацијата на зафатите ќе придонесе за сигурно и доверливо снабдување со квалитетна електрична енергија.

tải sunwin

sunwin.apk mới nhất tải sunwin sunwin web

tải sunwin sunwin game sunwin

tải sunwin tải sunwin apk sunwin

sun win