ВО РИМ ПОСТАВЕНА АВТОМАТ МАШИНА КОЈА ЗА 3 МИНУТИ ПРАВИ ПИЦИ, РЕАКЦИИТЕ СЕ ИЗМЕШАНИ

Изгледа ова ќе биде иднината како ќе јадеме пици, како што пиеме кафе од вендинг машини!

Во Рим поставена првата машина за инстант пици која за 3 минути прави пица која чини 5 евра.

Реакциите се измешани, многу вљубеници во пицата велат дека вкусот е лош и дека нема ништо подобро од стариот начин на правење пица – во фурна на лице место во ресторан.

ИНаку историјата на правењето пици е следна:

Куварот од Неапол, Еспосито ја направил првата пица МАРГАРИТА во 1889-та, на 11-ти јуни во чест на посетата на кралицата Маргарита од Савој на Неапол. Пицата ја направил со домати, моцарела и босилек, во знак на знамето на Италија, црвено, бело и зелено.

На ѕидот до неговиот ресторан во Неапол стои плакета на која пишува ПИЦАТА Е РОДЕНА ТУКА!

sun win

tải sunwin cài sunwin sun win 2021

sun win club sunwin sunwin truc tiep