ЗА ЖАЛ МНОГУ ОД ЖРТВИТЕ ОД КОРОНА СЕ ПРАКТИЧНО САМОУБИЈЦИ!

Денеска бев сведок на една неверојатна сцена за која многу часови ми требаше да ја сварам и разберам…

Бев во една општинска зграда во една од општините во Скопје требаше да се видам со еден од скопските градоначалници за да договориме интервју.

Додека чекав пред рецепција за да се ослободи градоначалникот, доаѓаа разни луѓе кои си бараа разни услуги од општината.

Речиси сите беа со маски на лицето, човек задолжен за примање на гостите во општината им мереше температура на сите ги прашуваше што им треба и вртеше телефони за да им каже дали може да бидат примени.

Во еден момент влета еден пристар човек на едни 60-70 години и човекот немаше никаква намера да стави маска.

Редарот го замоли да стави маска или да излезе надвор и таму да чека да биде примен од некој од секторите, овој излезе надовор, потоа пак влезе и по многу натегање, реши да стави маска но ја стави на муцката не на устата и носот?!?!

Кога реши да влегува така, редарот почна да го убедубва да ја стави уредно маската на носот и устата. Овој со големо негодување прифати, почна да пцуе и да колне, но сепак ја крена маската и влезе со редарот во општината.

По едно 15 минути се слушна викање и урлање во ходникот и одеднаш излегоа и двајцата овој пат овој стариот без маска?!?!?! Откако излегоа од општината почнаа да се распрваат пред шалтерот додкеа излегуваа надвор.

– Ама зошто ја извади човече маската додека беше внатре?

– Абе како да не ја извадам, го виде ли тој пред мене, го знам комшија ми е, он не носеше маска, зашто ја да носам маска?!?!

– Па он ако е глуп и прави грешка ти зошто по негов памет?

– Абе ајде, ако за него не важат правила, зашто па ја да ставам маска?

– Добро добро ајде излези, ми ги скина нервите денеска човече….

И ја ги гледам цело време со зината уста и просто не ми се верува?!?! Ееееј човекот има 60-70 години, според изгледот не ми делуваше баш многу здрав и во добра кондиција, по бојата на кожата на лицето ми личеше дека е малце отечен со жолта кожа и отечени очи што ми навестува дека има човекот проблеми со цигари, алкохол, шеќер, притисок итн итн што значи има коморбитети и ако закачи корона тешко дека ќе се спаси од вечните ловишта горе на небото, но запнал да не носи маска па за жива глава не сака да ја стави на устата и носот и што ние да правиме со овие луѓе кои решиле да се убијат практично?!?!

Дали за нивната лудост е крив Филипче Караџоски владата или било кој во оваа земја?!?! Ако он не верува дека Корона постои и практично ги саботира сите начини да се заштити, не му гине зараза, кога тогаш ќе ја закачи некаде дали од комшијата на седенка дали на некоја свадба дали во некое такси или во автобус или некаде каде човекот не носи маска и практично ги игнорира сите мерки на заштита, како за неговата идна речиси сигурна смрт да обвиниме влада систем здравство држава кого да обвиниме?!?!?!

sunwin apk sunwin club tải sunwin

sunwin tài xỉu sunwin web sunwin web

tải sunwin

tải sunwin

tải sunwin