Заев од Тетово: Со преку 500 милиони евра реализиравме 7 илјади проекти во општините во изминатите 4 години

„Додека државата ја носевме во НАТО, решававме надворешнополитички прашања, внатре подававме рака на сите и остваривме сериозни успеси. За општините обезбедивме помош како никогаш претходно. Со преку 50 милиони евра ги раздолжвиме, а потоа преку разни програми вложивме над 500 милиони евра за реализација на повеќе од 7 илјади проекти“ кажа премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев на трибината „Најдоброто за мојата општина“ во Тетово.

„Помеѓу тие 7 илјади проекти се и изградбата на студентскиот дом за потребите на Државниот универзитет во Тетово, реконструкција на регионалниот пат Тетово – Попова Шапка, изградба на нов училишен објект во Мала Речица, филтер станица на водоснабдителниот систем во Тетово, пливачки базен, 5 автобуси за јавен транспорт, реконструкција на средното општинско училиште Кирил Пејчиновиќ, ја ичистивме депонијата и реализиравме и многу други проекти“ кажа Заев.

Тој додаде дека сите проекти се рализирани со цел да се унапреди квалитетот на живот во овој убав град и сите околни населени места.

„Најдоброто во ова наше Тетово е доктор Хамдије Елезовиќ, чесен и посветен човек и докажан здравствен рабоник. Со него и советничката листа на СДСМ и коалицијата сте на сигурно дека поделбите и омразата никогаш нема да се вратат. На сигурно сте дека развојот на Тетово ќе биде посилен“ кажа Заев.

game bài sunwin sunwin club sunwin web

tải sunwin tải sunwin apk sunwin club

sunwin

sunwin

sun win