ЗАЕВ: ПРЕД ЧЛЕНСТВОТО ВО ЕУ, БУГАРСКИОТ И ХРВАТСКИОТ НАРОД ЌЕ БИДАТ ВПИШАНИ ВО МАКЕДОНСКИОТ УСТАВ

Северна Македонија пред членството во ЕУ го отвора Уставот, наш став е сите помалкубројни народи во нашата држава да бидат впишани во Уставот вклучувајки го и бугарскиот, хрватскиот народ и други заедници – рече премиерот Зоран Заев на прес-конференцијата со неговиот бугарски колега Стефан Јанев.

Според Заев нашиот Устав е создаден 1991 година, тогаш е впишан макеоднскиот, албанскиот народ, србите, труците, власите, ромите бошњаците.. Според премиерот ако сакаме да бидеме земја членка на ЕУ треба да имаме Европски Устав, во кој што по примерот на една хрватска ќе ги впишеме и другите народи.

Link with us
Game bài đổi thưởng