Заев: Во понеделник прв ќе аплицирам за пасош со „Република Cеверна Македонија“

Зоран Заев синоќа во во интервју за ТВ21 истакна дека во понеделник, на 5 јули, ќе започне издавањето на новите пасоши со името „Република Cеверна Македонија“.

– Јас ќе бидам првиот, во понеделник сабајле што ќе аплицирам, ќе го земам првиот пасош. Тоа се подготвени документи, министерот за внатрешни работи ми ги презентираше во вторникот на Владата и буквално, од петок ќе почне реализацијата. Еве уште едно ново исполнување од наша страна на Преспанскиот договор – истакна Заев.

https://www.longisland.com/profile/go88gg/

sunwin

https://www.intensedebate.com/profiles/taisunwingg