ЗЛАТКО МАРИН: Од утрово сите градинки на територијата на Општина Аеродром целосно подготвени ги отворија вратите за безбеден прием на децата

Ова го констатиравме со министерката за труд и социјална работа, Јагода Шахпаска, на денешната посета на градинката „Буба Мара“ во Ново Лисиче.
✅ При влезот во објектот се испочитувани сите протоколи за заштита од КОВИД-19, а исто така е предвиден посебен режим на исхрана, регулирани се одморот, спиењето и играњето на децата.
✅ Во објектите е извршена целосна дезинфекција, скрининг, односно тестирање на вработените за КОВИД-19, така што сè е подготвено за безбедно и сигурно згрижување на децата во установите.
✅ Советот на Општина Аеродром неодамна донесе одлука со која се ослободуваат одредени категории граѓани од плаќање месечен надоместок за престој на нивните деца, а целта е да им се помогне на најранливите семејства.

sunwin sunwin club game sunwin

sun win

sunwin

tải sunwin

sunwin.apk mới nhất