УКРАИНЦИТЕ ЌЕ ЗАРОБАТ 100 000 РУСКА ВОЈСКА: ЗА 5 ДЕНА РУСИТЕ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ ГОРИВО И МУНИЦИЈА, ПЛАНОТ НА ПУТИН БЕШЕ УКРАИНА ДА ПАДНЕ ЗА 3 ДЕНА, НЕ ОЧЕКУВАШЕ ВАКОВ ОТПОР, РУСКИТЕ ВОЈСКИ ТРГНАА БЕЗ ЦИСТЕРНИ СО НАФТА И БЕЗ КАМИОНИ СО МУНИЦИЈА

Украинските власти бараат од Црвениот крст да собере илјадници загинати војници на армијата на агресорот, руските воени лекари не се справуваат со приливот на ранети, затворениците молат да си одат дома, на окупаторите им снемува нафта.

Украинците треба да издржат околу уште една недела – за тоа време Русија треба да остане без залихи на муниција со висока прецизност. И со оглед на тоа што бројот на ранети е обично 2-3 пати поголем од бројот на загинати, во истиот период, 170-илјадната руска војска распоредена против Украина ќе биде нокаутирана.

На фотографијата се гледа запален руски тенк во близина на Чернихив.