ОВОЈ РЕЖИМСКИ ПАУН КОНЕЧНО ЌЕ СЕ СООЧИ СО ПРАВДАТА: Истрагата за „МПМ“ е завршена, Срѓан Керим осомничен за три кривични дела
ОВОЈ РЕЖИМСКИ ПАУН КОНЕЧНО ЌЕ СЕ СООЧИ СО ПРАВДАТА: Истрагата за „МПМ“ е завршена, Срѓан Керим осомничен за три кривични дела
Битиќи од Кралството Данска: Јакнењето на вредносните ланци во регионот носи компетитивна предност за нашите земји како и зголемена предвидливост и стабилност за инвеститорите
Битиќи од Кралството Данска: Јакнењето на вредносните ланци во регионот носи компетитивна предност за нашите земји како и зголемена предвидливост и стабилност за инвеститорите
Ковачевски: Власите се значајни учесници во севкупниот развој на нашата држава
Ковачевски: Власите се значајни учесници во севкупниот развој на нашата држава
За случајот со снимката на Џафери треба да има постапка во Собранието, постапка базирана на процедура и докази, смета Ковачевски
За случајот со снимката на Џафери треба да има постапка во Собранието, постапка базирана на процедура и докази, смета Ковачевски
Обраќање на претседателот Пендаровски на затворањето на 11-то издание на самитот на „Македонија 2025“: Должност на државата е да му помогне на стопанството за да се преброди овој кризен период
Обраќање на претседателот Пендаровски на затворањето на 11-то издание на самитот на „Македонија 2025“: Должност на државата е да му помогне на стопанството за да се преброди овој кризен период
25 ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈ - НИКОБ ГРУПАЦИЈАТА СТАНУВА БИЗНИС ИМПЕРИЈА КОЈА НУДИ УСЛУГИ ПО ПРИСТАПНИ ЦЕНИ ЗА ШИРОКАТА ПОПУЛАЦИЈА - Кирил Лазаров: НИКОБ е бренд кој го создадоа задоволните клиенти
25 ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈ - НИКОБ ГРУПАЦИЈАТА СТАНУВА БИЗНИС ИМПЕРИЈА КОЈА НУДИ УСЛУГИ ПО ПРИСТАПНИ ЦЕНИ ЗА ШИРОКАТА ПОПУЛАЦИЈА - Кирил Лазаров: НИКОБ е бренд кој го создадоа задоволните клиенти
Ковачевски по повод официјалното пуштање во работа на две нови инвестиции на Групацијата НИКОБ - ПЗУ НИКОБ Медикал и НИКОБ Лаб: Посветени сме на севкупен економски развој и на заштитата на стандардот на граѓаните
Ковачевски по повод официјалното пуштање во работа на две нови инвестиции на Групацијата НИКОБ - ПЗУ НИКОБ Медикал и НИКОБ Лаб: Посветени сме на севкупен економски развој и на заштитата на стандардот на граѓаните
Герасимовски: Учениците со посебни образовни потреби ќе ги посетуваат асистенти и за летниот распуст
Герасимовски: Учениците со посебни образовни потреби ќе ги посетуваат асистенти и за летниот распуст

(ВИДЕО) ГЕНЕРАЛОТ НА УКРАИНСКАТА ВОЈСКА ВАЛЕРИ ЗАЛУЖЊИ СЕ ПОФАЛИ НА ФЕЈСБУК: Ги ставивме во акција новите прецизни американски топови Ховицер М777 со домет од 40 километри

The Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine Valerii Zaluzhnyi demonstrated 155 mm artillery calibre type M777 howitzers in action. These were provided to the Ukrainian military by the US Presidential Administration.

Quote: “Special greetings and thanks from our artillerists to the American people for the M777 howitzers.

My guys know the price of artillery. First of all, they wanted to convey that this is a high-precision and very effective weapon.

Together to victory”.

Reference: the M777 is a British field-towed 155 millimetre calibre howitzer. The M777 has a digital fire control system similar to fire control systems in self-propelled guns. It can fire conventional missiles up to 24.7 km.

The M777 howitzer can fire high-precision M982 Excalibur projectiles with a maximum firing range of up to 40 km.

Background:

On April 13, the administration of US President Joe Biden decided to hand over 18 155 mm artillery calibre howitzers and 40,000 artillery rounds to Ukraine. On 21 April, in a new package of armed assistance, the US government added 72 additional howitzers, 144,000 artillery rounds and 72 tactical vehicles to tow the howitzers.

On 4 May, the Pentagon said on condition of anonymity that 81 of the 90 M777 howitzers had already been delivered to Ukraine.

On 9 May, it became clear that almost all the 155 mm M777 howitzers that the US President Administration had decided to provide to the Armed Forces of Ukraine had already been transported to Ukraine.

loading...
tải go88