ОВOJ НАПРЕДОК НА МЕДИЦИНАТА НЕМА ДА ИМ СЕ ДОПАДНЕ НА МУСЛИМАНИТЕ: Американски хирурзи успешно трансплантираа бубрег од свињa на човек
ОВOJ НАПРЕДОК НА МЕДИЦИНАТА НЕМА ДА ИМ СЕ ДОПАДНЕ НА МУСЛИМАНИТЕ: Американски хирурзи успешно трансплантираа бубрег од свињa на човек
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ: И ПОНАТАМУ ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ ЗАТОА ШТО ТОА ЗНАЧИ НАПРЕДОК ЗА ЗЕМЈАТА НА СЕКОЈ ПЛАН
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ: И ПОНАТАМУ ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ ЗАТОА ШТО ТОА ЗНАЧИ НАПРЕДОК ЗА ЗЕМЈАТА НА СЕКОЈ ПЛАН
ПЦЕР: ЗА ДОБРОТО НА РОМИТЕ И НА ЗЕМЈАТА, ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ
ПЦЕР: ЗА ДОБРОТО НА РОМИТЕ И НА ЗЕМЈАТА, ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ
ЕВЕ ВИ МОТИВАЦИЈА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ВО ВТОР КРУГ: Еве сликовито објаснето каде се враќаме. Списоци и тефтерчиња. Листи за отстрел. Хушкање и закани. Затоа е потребно ОБЕДИНУВАЊЕ во втор круг и стопирање на злото!
ЕВЕ ВИ МОТИВАЦИЈА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ВО ВТОР КРУГ: Еве сликовито објаснето каде се враќаме. Списоци и тефтерчиња. Листи за отстрел. Хушкање и закани. Затоа е потребно ОБЕДИНУВАЊЕ во втор круг и стопирање на злото!
ЧЛЕН НА СДСМ: ЗАЕВ ЗГРЕШИ ШТО НЕ ВЛАДЕЕШЕ КАКО ГРУЕВСКИ, ЗА ОВОЈ НАРОД НЕ Е ДЕМОКРАТИЈА
ЧЛЕН НА СДСМ: ЗАЕВ ЗГРЕШИ ШТО НЕ ВЛАДЕЕШЕ КАКО ГРУЕВСКИ, ЗА ОВОЈ НАРОД НЕ Е ДЕМОКРАТИЈА
ПРЕКРАСНО: СО АНТИФАШИСТИЧКИ ПЕРФОРМАНС МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ГИ СЛАВЕШЕ ТВОРЦИТЕ КОИ МУ РЕКОА „НЕ“ НА БУГАРСКИОТ ОКУПАТОР
ПРЕКРАСНО: СО АНТИФАШИСТИЧКИ ПЕРФОРМАНС МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ГИ СЛАВЕШЕ ТВОРЦИТЕ КОИ МУ РЕКОА „НЕ“ НА БУГАРСКИОТ ОКУПАТОР
Демократски сојуз: Да продолжиме по патот кон ЕУ, да гласаме сите за кандидатите на СДСМ и коалицијата НАЈДОБРОТО ЗА МОЈАТА ОПШТИНА
Демократски сојуз: Да продолжиме по патот кон ЕУ, да гласаме сите за кандидатите на СДСМ и коалицијата НАЈДОБРОТО ЗА МОЈАТА ОПШТИНА
БОМБА НА ВАСКО ЕФТОВ: БРАНКО НАПРАВИ ИНЦЕСТ НА ОВИЕ ИЗБОРИ, ГО СИЛУВАШЕ СВОЕТО ДЕТЕ, СДСМ!
БОМБА НА ВАСКО ЕФТОВ: БРАНКО НАПРАВИ ИНЦЕСТ НА ОВИЕ ИЗБОРИ, ГО СИЛУВАШЕ СВОЕТО ДЕТЕ, СДСМ!

Издадена книгата „Адорно, музика и субверзија“ на Мариглен Демири

Книгата „Адорно, музика и субверзија“ на Мариглен Демири го анализира првиот есеј од „Филозофија на новата музика“ (1949 година) на Теодор Адорно и примената на негативната дијалектика врз серијалната техника на компонирање на Арнолд Шенберг. Во таа насока, амбицијата на овој труд е низ естетички, политички, културолошки и гносеолошки категории да ја разгледа физиономијата на субверзивната и утописката мисла на Адорно во „Филозофија на новата музика“.

Мариглен Демири е роден 1985 година во Битола. Додипломски и постдипломски студии завршил на Филозофскиот факултет во Скопје. Моментално работи како асистент-истражувач на Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје, каде учествувал во истражувачки проекти од областите на политиката и национализмот.

Техничката обработка на книгата ја направи Александар Ковачевски, дизајнот на корицата е на Нина Максимова, лектурата е на Ирена Игњатовска, а рецензенти се Ристо Солунчев и Вангел Ноневски.

Од завчера, книгата можете да ја купите во Или-Или, АНТОЛОГ – Книжевен центар, и Издавачки центар ТРИ (ГТЦ и Дебар маало). Наскоро ќе биде дистрибуирана и во другите поголеми книжарници во Скопје.

loading...

Website https://animeheaven.pro: Watch Fantastic Detective Labyrinth animeheaven Episode 25 dubbed anime

Watch anime online for free at AnimeDao animedao reddit

AniWatch: Happy Happy Clover anime episode 13 online free at https://aniwatch.pro watch anime dub

Watch anime online for free at ANIMEFLIX animeflix netflix

Talk plesk: https://talk.plesk.com/members/animefreakws.227073/#about

Twitch: https://www.twitch.tv/animefreakws/about