16.8 C
Скопје
20/06/2024 09:42
МАКТЕЛ

Категорија : Бизнис

SliderБизнис

Први пред сите: Видеолотарија Касинос Австрија одбележа јубилеј-10 години успешна работа

Sase Ivanovski
Видеолотарија Касинос Австрија во 2014 ја започна својата приказна. Посветеност, иновативност, професионалност, почитување на законската регулатива и одговорност се принципите на кои се поставените темелите...
SliderБизнис

Агнеса Органџиева ќе биде домаќин на лотариите во Grand Cassino Admiral

Sase Ivanovski
Grand Cassino Admiral, членка на реномираната Novomatic групација, ја објави својата соработка со Агнеса Органџиева. Почнувајќи од 21 јуни, Агнеса ќе биде домаќин на серија...
SliderБизнис

АЕТМ и АП здружено против сивата економија и нерегистрираните е-трговци

Sase Ivanovski
Претседателката на Асоцијација за е-трговија на Македонија – АЕТМ, д-р Нина Ангеловска Станков и директорот на Агенција за пошти д-р Сретен Миладиноски, потпишаа Меморандум за...
SliderБизнис

СЕБ Глобал Платформ Скопје: Регионалната берза за малите и средните претпријатија отвора поширок пазар

Sase Ivanovski
Компанијата СЕБ Глобал Платформ Скопје, денеска, ја промовираше првата Регионална Берза за поддршка на малите и средните претпријатија во Македонија. Идејниот творец на самата бизнис...
SliderБизнис

ДЗР го објави конечниот ревизорски извештај на Агенцијата за вработување: Исплатени 2.8 милијарди денари за паричен надоместок на невработените лица и за активни мерки за вработување

Sase Ivanovski
Државниот завод за ревизија изврши  ревизија на финансиските извештаи заедно со ревизија на усогласеност на Агенција за вработување на Република Северна Македонија за 2022 година. Со извршената...
SliderБизнис

Тешко до работа преку Отворен Балкан

Sase Ivanovski
Даниела Лончар од Србија на cвоја кожа ги почуствува институционалните пречки за неприменливост на иницијатива Отворен Балкан. Идејата на проектот е граѓаните од Македонија, Србија...
SliderБизнис

„Гледај го светот во очи“ – „Тиквеш“ ги претстави вината од брендот „Луда Мара“

Sase Ivanovski
Под мотото „Гледај го светот во очи“, во извонредна атмосфера исполнета со артистички содржини, „Тиквеш“ го промовираше својот автентичен бренд „Луда Мара“, во Музејот на...
SliderБизнис

Најдете проверен изведувач за градба или реновирање во рок од неколку часа – Интернет мајстор

Sase Ivanovski
Секој кој некогаш градел или реновирал куќа или го пребарувал неорганизираниот пазар за услуги на трговците, се соочил со следниве искуства: бескрајна потрага по изведувачи,...
SliderБизнис

Над 800 милиони евра вложени во изградба на станови во 2023 година

Sase Ivanovski
Речиси 6.000 станови се изградени во 2023 година, а сопствениците вложиле речиси 850 милиони во нивната изградба, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Во 2023...