10.8 C
Скопје
23/03/2023 22:43
МАКТЕЛ

Категорија : Колумни

SliderКолумниМакедонија

ПРАШАЊЕ ДО ИРЕНА ЦВЕТКОВИЌ: ЗОШТО ТЕ НЕРВИРА ТАВАТА? ЗОШТО МОРА ДА СЕ БИРА ТАВА ИЛИ ПРАВА, ЗОШТО НЕ И ДВЕТЕ?!

Sase Ivanovski
Никогаш не ми сметало да готвам. Не мислам дека е тоа родова категорија или должност. Не ми сметало и да чистам и да перам и...
SliderКолумниМакедонијаСвет

РУСИЈА МОРА ДА БИДЕ ПРВО ПОРАЗЕНА А ПОТОА СО САНКЦИИ И ДИПЛОМАТИЈА И РАЗОРУЖАНА, ЗАТОА ШТО Е ЗАКАНА ЗА ЦЕЛИОТ СВЕТ

Sase Ivanovski
Рускиот народ никогаш немал демократија во своето постоење од антика до денеска. Затоа рускиот народ е склон кон диктатори и сатрапи кои ја користат моќта...
SliderКолумниМакедонија

ДЕСЕТИНА КОШМАРНИ ДЕНОВИ ЗА ЛИДЕРОТ НА ВМРО ДПМНЕ, МОРА ДА Е МНОГУ ТЕШКО ДА СИ ВО КОЖАТА НА ХРИСТИЈАН МИЦКОВСКИ

Sase Ivanovski
Се почна со фијаското за пеколоното сценарио за прославата на гробот на Гоце Делчев, иако ВМРО ДПМНЕ се потруди максимално да креира скандал и инцидент...
SliderКолумниМакедонија

ФАТМИР БЕСИМИ: ЕВРОПСКА УНИЈА ЗА ПОДОБАР СТАНДАРД И ОТВАРАЊЕ НА НОВИ ПЕРСПЕКТИВИ

Tamara Ivanovska
„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ – Виктор Иго Идејата за обединета Европа има...
SliderКолумниМакедонија

КОНТРОВЕРЗНА КОЛУМНА: Титовите пионери се проколната, неповратно изгубена генерација

Sase Ivanovski
AMA ТИТО НИ ИЗГРАДИ ТЕРМОЦЕНТРАЛИ, УЧИЛИШТА – Ова е еден од најчестите аргументи на Југобумерите во однос на нивниот овчар Тито. Како и обично, нема...
SliderКолумниМакедонија

ТЕЛМА И АЛФА ГО КРШАТ ЧЛЕНОТ 6 ОД КОДЕКСОТ НА НОВИНАРИТЕ: НЕЛИ ПОРТАЛИТЕ БЕА ПРОБЛЕМ, ОВА ШТО ГО ПРАВАТ ТЕЛМА И АЛФА Е БЕТЕР ОД НАЈБЕДНИОТ ПОРТАЛ ВО ЗЕМЈАВА

Sase Ivanovski
Членот 6 од кодексот на новинарите гласи: Новинарот не смее да го користи медиумот за објавување или прикривање информации за стекнување лична корист. Митото, корупцијата...